VITREO OY

Vitreo Oy on suomalainen design-ulkokalusteita Suomen markkinoille toimittava yritys.

Yrityksemme on perustettu vuonna 2004 eli vuonna 2024 yrityksemme on toiminut jo 20 vuotta. Kalusteiden toimittamisen lisäksi teemme projektikalustamista. Omasta kalustevalikoimastamme löytyy kotimaiset Corten-tuotteet.

Lisäksi edustamme Suomessa seuraavia laadukkaita, eurooppalaisia kalustevalmistajia:

Benkert Bänke, Saksa

benkert.info

Miramondo, Itävalta 

miramondo.com

Nola Industrier, Ruotsi

nola.se

Out-sider, Tanska

out-sider.dk

Toimimme Keski-Suomesta käsin ja logistiikkayksikkömme sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella (Käyrätie 5, ovi B3, 41800 Korpilahti).

Näyttelyalueeseemme pääsee tutustumaan Etelä-Suomessa, Espoon Marketanpuistossa (Osasto I 14, lammen ranta, Pehtoorinkuja 3, 02940 Espoo, www.marketanpuisto.fi), joka on Suomen suurin piharakentamiseen keskittynyt upea, kesäisin auki oleva näyttelyalue, johon on vapaa sisäänpääsy.

Tiimillämme on yli 20-vuoden kokemus julkisten tilojen ja alueiden kalustamisesta, minkä pohjalta autamme sujuvasti käyttöympäristöön soveltuvien tuotteiden valinnoissa ja tilauksissa.

 

Tekijät Vitreo Oy:n takana

Perttu Hietanen

Perttu.hietanen@vitreo.fi

040 507 1684

Anu Hyttinen

Anu.hyttinen@vitreo.fi 

050 567 9119

Yleiset yhteydenotot:

office@vitreo.fi 

Yrityksemme kuuluu ylimpään luottoluokkaan. Lisäksi olemme Suomen Yrittäjien jäsenyritys

VASTUULLISUUS

Yhdessä mahdollistettuja vastuullisia kohtaamispaikkoja.

Huomioimme vastuullisuuden toiminnassamme. Tämä näkyy muun muassa kuljetuksissa, tarjoamiemme tuotteiden raaka-ainevalinnoissa ja tavoitteessamme saavuttaa yritykseemme osalta hiilineutraalius useammillakin eri toimenpiteillä.

Kuljetus

Käytämme ainoastaan huolintaliikkeitä, jotka kykenevät toimittamaan kuljetuskohtaisen hiilidioksidipäästölaskelman. Kaikki kuljetukset dokumentoidaan päästöjen osalta ja ne ovat osa yrityksen kokonaishiilijalanjälkeä. Yrityksen oma kuljetuskalusto käyttää ainoastaan uusiutuvaa biodiesel-polttoainetta.

Tuotteet ja raaka-aineet

Valikoimamme tuotteet ovat pitkän elinkaaren tuotteita ja ne valmistetaan vastuullisesti eurooppalaisten yhteistyökumppaneiden toimesta. Materiaali- ja pintakäsittelyvalinnassa käytettävät materiaalit ovat pitkäikäisiä; useimpien tuotteiden käyttöikä on yli 20 vuotta. Lisäksi tuotteiden pintakäsittelyssä ei käytetä liuotinpohjaisia tuotteita.

Tarjoamistamme valmistajista muun muassa Nola Industrier ja Miramondo käyttävät ainoastaan FSC-sertifioitua puutavaraa.Myös Miramondon käyttämä korkeapainelaminaatti on joko FCS tai PEFC sertifioitua. Miramondo käyttää lisäksi maalatun lehtikuusen vaihtoehtoina lämpökäsiteltyä saarnea ja käsittelemätöntä lehtikuusta. Puun harmaantuminen toimii luonnon omana suojamekanismina sään vaikutuksia vastaan. Out-sider sekä Miramondo käyttävät HPL-tuotteidensa runkomateriaalina kierrätyspaperia sekä teollisuuden ylijäämäpuumassaa.

Tuotevalikoimamme Joutsen-merkityt tuotteet

Kajen, valmistaja Nola

Loop Arc, valmistaja out-sider

Hiilijalanjälki ja -kädenjälki

Suomen hiilinielutavoitteiden tukeminen on yritykselle arvokas ilmastoteko. Vitreon hiilijalanjäljen pienentämiseksi on aloitettu joukko toimenpiteitä, ja yrityksemme hiilidioksidipäästöjen määrä on kartoitettu viimeksi vuonna 2023. Yrityksemme on esimerkiksi hankkinut Keski-Suomesta omistukseensa metsää, jonka metsänhoitotyöt toteutetaan Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen ohjeiden sekä PEFC-sertifioinnin mukaisesti. Lisäksi tuotevalikoimassa olevat saksalaisen Benkertin valmistamat tuotteet ovat kaikki hiilineutraaleja. Lisätietoja Benkertistä löydät heidän sivultaan, täältä.

Suomen hiilinielutavoitteen saavuttamisen tukeminen on yritykselle arvokas ilmastoteko. Tästä syystä pyrimme toiminnallamme hiilinielun kasvattamiseen.

Vuonna 2023 näitä hiilinielun kasvattamiseen tähtääviä metsänhoidollisia toimenpiteitä ovat muun muassa:

 • Metsän kasvun lisäämiseen tähtäävä vanhan pellon metsittäminen kesä-elokuussa 2023 (työ jatkuu kesällä 2024)
 • Metsän kasvuun tähtäävä metsälannoitus elokuussa 2023
 • Ylitiheiden metsäkuvioiden kasvun lisääminen raivauksin kesällä ja syksyllä 2023

Metsänhoidon ohessa Vitreon metsässä huomioidaan sen monimuotoisuus ja eläinten elinolosuhteet seuraavasti:

 • Metsään ei tehdä avohakkuuta
 • Suositaan metsän jatkuvaa kasvatusta
 • Metsä säilytetään sekametsänä
 • Eliöstön elinolosuhteita parannetaan mm. hyönteishotellein, pesäpöntöin sekä säästämällä lahopuuta ja pökkelöitä
 • Metsään on perustettu säännöllisesti huollettavia ruokintapaikkoja

Vitreo PEFC-sertifikaatti

Katso video Miramondon yritysfilosofiasta julkisten alueiden kalusteiden valmistajana:                                                                              

Ota yhteyttä

Voit olla meihin yhteydessä täyttämällä alla olevan lomakkeen. Lomakkeen kautta voit tilata myös sähköisen hinnastomme. Mikäli tilaat vain hinnaston, voit jättää viestikentän tyhjäksi.

  takaisin ylös

  Etsi tuotteita

  Syötä vähintään 3 kirjainta etsiäksesi.